ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Αθηνών και Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ κ. Ιωάννης Παπαγεωργάκης, με αφορμή τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και τα μέλη του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών είναι εξαιρετικά ανήσυχα από το παρατεταμένο κλείσιμο των τραπεζών.

Οι αρνητικές εξελίξεις, εξ’ αιτίας της ακατανόητης και ανεύθυνης πολιτικής της Κυβέρνησης, ακολουθούν μία κλιμακούμενη πορεία, ενώ η απόλυτη καταστροφή φαντάζει πλέον πιθανή. Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει τη χώρα μας σε αχαρτογράφητα νερά.

Πρέπει να καταστεί σαφές πως τόσο ο τραπεζικός τομέας όσο και η αγορά είναι απολύτως ανέτοιμοι για κάτι τέτοιο. Η έλλειψη ρευστότητας, το κούρεμα των καταθέσεων, η έλλειψη πρώτων υλών, καυσίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών φαντάζουν σχεδόν βέβαια σε περίπτωση ρήξης.

Φρονώ πως το αποτέλεσμα της Κυριακής θα καθορίσει την τύχη της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ πρέπει να γίνει κατανοητό πως «καλό σενάριο» δεν υπάρχει. Ως φορείς της επιχειρηματικότητας έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη δύσκολη προσαρμογή και την απόλυτη καταστροφή.

Συνεπώς η απάντηση είναι μονόδρομος: Ψηφίζουμε «Ναι» όχι γιατί συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών, αλλά γιατί είναι ανάγκη να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε».