Δελτίο Τύπου – Διεθνής Συνάντηση ΣΕΑΔΑ,ΟΣΑΕΑ & Επιμελητηρίου Κονγκό

Ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Αθηνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής-Εξαγωγής & Διανομέων» (ΟΣΑΕΑ) διοργάνωσε, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στο κτίριο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ημερίδα – Συνάντηση με το «Επιμελητήριο Εθνικού Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό» (NCCN RDC – Nouvelle Chambre de Commerce National de la République Démocratique de Congo, Kinshasa) με θέμα: «Επενδύστε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – Η χώρα των ευκαιριών στην καρδιά της Αφρικής».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Δημήτρης Καραμαλάκος, Πρόεδρος της ΟΣΑΕΑ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΔΑ και Ntikala Booto, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Κονγκό στην Αθήνα (Chargé d’Affaire).

Την εισαγωγική ομιλία για την χώρα των ευκαιριών έκανε η κα Caroline Poncelet LOKEMBA, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Κονγκό. Ακολούθως ο κ. Didier LUKUSA MUTOBOLA, Διευθύνων Σύμβουλος του Επιμελητηρίου του Κονγκό, παρουσίασε αναλυτικά και λεπτομερώς την οικονομία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους δυνητικούς επενδυτές.

Ο κ. Άλκης Ν. Ηλιαδης Γεν. Γραμματέας του ΣΕΑΔΑ & της ΟΣΑΕΑ, ο οποίος οργάνωσε και συντόνισε τις εργασίες της συνάντηση, υπογράμμισε και ανάλυσε την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που έχει η αγορά του Κονγκό καθώς και οι αγορές της υπο-Σαχάριας Αφρικής για του Έλληνες Εμπορικούς Αντιπροσώπους Εισαγωγής & Εξαγωγής. Το Κονγκό και η υπο-Σαχάριες Αφρικανικές χώρες έχουν ένα πολύ μεγάλο και ανερχόμενο καταναλωτικό κοινό. Διαθέτουν σημαντικά προϊόντα σε εξαιρετικά ανταγωνίστικές τιμές, και αποτελούν την διέξοδο της Ελληνικής Οικονομίας στην παρούσα οικονομική δοκιμασία της. Τέλος συμφωνήθηκε η ανταλλαγής επιχειρηματιών ευκαιριών και πληροφορούν μεταξύ του Επιμελητηρίου του Κονγκό της Ομοσπονδία και του Συνδέσμου Αθηνών προς όφελος των μελών τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με καταιγισμό ερωτήσεων από το κοινό, το οποίο εντυπωσιάστηκε από τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει το Κονγκό τόσο στις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων όσο και στη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων των Ελλήνων επενδυτών, με σύγχρονα οικονομικά μέτρα που έχει ήδη θεσμοθετήσει η Κυβέρνηση του Κονγκό, με φορολογικές απαλλαγές, με εξασφάλιση του επαναπατρισμού κεφαλαίων και κερδών σε συνδυασμό με χαμηλά ημερομίσθια, πλήρη επιχειρηματική ελευθερία, και μία αγορά που διψάει για καταναλωτικά και βιομηχανικά  προϊόντα, υπηρεσίας και εκπαίδευση.