Γενική Συνέλευση Eurocommerce της 22ας Απριλίου 2015

eurocomΟ Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής-Εξαγωγής & Διανομέων, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Eurocommerce που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2015, απέστειλαν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλειο Κορκίδη επιστολή με την οποία ζητούσαμε να επιλεγεί ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας από τα πρωτοβάθμια όργανά της (Σύνδεσμοι Αθηνών, Πειραιώς και Δυτικής Ελλάδος) ως εκπρόσωπο της ΕΣΕΕ στο αρμόδιο όργανο ή επιτροπή της Eurocommerce για το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης της Οδηγίας 86/653/EEC «Περί Εμπορικών Αντιπροσώπων». Αναλυτικά η επιστολή είχε ως εξής:

 

«Κύριε Πρόεδρε,

 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων εδώ και 25 χρόνια από την ίδρυση της προωθεί και προστατεύει τα συμφέροντα του κλάδου των Εμπορικών Αντιπροσώπων στηριζόμενη στην Οδηγία 86/653/EEC περί Εμπορικών Αντιπροσώπων.

 

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Eurocommerce στις 22 Απριλίου, όπου αναμένεται να αναλάβετε ως εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ θέση στο προεδρείο, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 

Το τελευταίο διάστημα μέλη της Eurocommerce επιχειρούν να καταργήσουν, μέσω διαλόγου που γίνεται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Οδηγία 86/653/EEC περί Εμπορικών Αντιπροσώπων. Η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο έτος (2014) σταμάτησε λόγω της συντονισμένης αντίδρασης που οργάνωσε η IUCAB (Διεθνής Οργάνωση των Εμπορικών Αντιπροσώπων) και οι κατά χώρα Ομοσπονδίες και Σύνδεσμοι Εμπορικών Αντιπροσώπων.

 

Θεωρούμε όμως ότι η συζήτηση για την κατάργηση της Οδηγίας θα συνεχιστεί και γι αυτό επιθυμούμε να επιλέξετε ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας από τα πρωτοβάθμια όργανά της (Σύνδεσμοι Αθηνών, Πειραιώς και Δυτικής Ελλάδος) ως εκπρόσωπο της ΕΣΕΕ στο αρμόδιο όργανο ή επιτροπή της Eurocommerce. Η εμπειρία στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια θα είναι πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια διατήρησης της Οδηγίας για την προστασία και διατήρηση του επαγγέλματος του Εμπορικού Αντιπροσώπου».