Αναστολή καταβολής δόσεων δανείων από ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

images (9)Τη δυνατότητα να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων δίνει με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε όσους δανειολήπτες, επαγγελματίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχουν πάρει δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

 

Η αναστολή καταβολής των χρεολυσίων αφορά την περίοδο από 31.12.2013 έως 31.12.2014, διάστημα στο οποίο όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες υπαχθούν στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μόνο τόκους. Απώτερος στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να δοθεί ανάσα ρευστότητας και να διευκολυνθούν να συνεχίσουν τη λειτουργίας τους οι εν λόγω επιχειρήσεις.

 

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα καθορίστηκαν οι πέντε βασικές προϋποθέσεις για όσες από τις επιχειρήσεις επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας προσωρινής αναστολής καταβολής δόσεων δανείων που έχουν λάβει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Μεταξύ άλλων οφείλουν να έχουν εξοφλήσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές, πριν από την έναρξη της περιόδου αναστολής, και τυχόν οφειλόμενη προμήθεια ασφαλείας, να βρίσκονται σε λειτουργία κλπ.